Hyvästi bodylavat

Enpä olisi koskaan uskonut tätä riviä kirjoittavani:

Fitnesskisat ovat minun osaltani tässä.

Viimeisen parin kuukauden tapahtumat ovat avanneet silmiäni alan paskanjauhannalle enkä halua enää taistella tuulimyllyjä vastaan. En myöskään halua seistä lavalla ainoana joka uskoo puhtaan urheilijan mahdollisuuksiin, puhuu puhtaan urheilun puolesta ja omaa integriteetin myös noudattaa reilun pelin arvoja, samalla esiintyen ihmisille jotka tietävät faktat mutta naama kirkkaana kieltävät ne kun niistä kysytään.

”Kaikki käyttää, mutta en itse enkä tiedä muitakaan”

”Säki salee roinaat, muttet menesty koska olet paska bodari”

”Paska juttu että jäi kiinni, mutta mölyt voi pitää mahassa”

Minulla on pitkä työkokemus liikunta-alalta ja olen huomannut että vuosien saatossa kaupallisuus ja julkisuudentavoittelu ovat pilanneet koko skenen. Sponsoreiden/tykkäysten perässä someen ladataan puolipornoa, seiskan palstoilla pysyäkseen julistetaan fitnessuskoon tulemista ja menestystä haetaan keinoja kaihtamatta, mm. rikkomalla törkeästi ja tarkoituksenmukaisesti omalla verellä allekirjoitettua lupausta pelata sääntöjen mukaan. Sen jälkeen näistä epäkohdista huomauttava etsitään käsiin ja lyödään maan rakoon niiden toimesta joita koko lajipiiri fanittaa!

Lapsuudesta asti olen saanut kokea hyljeksintää ja fitness antoi minulle luontevan pakotien. Usko lajin aitouteen ja työ sen puolesta on kuitenkin se joka on saanut nämäkin ihmiset kääntymään minua vastaan.

Alun perin halusin myös kirjoittaa AMK-opinnäytetyöni fitnessalan markkinavoimista, mutta koko ajatus nostaa nyt vain oksennuksen kurkkuun.

Onneksi pystyn nauttimaan bodytreenistä sen itsensä takia, ja jatkan tavoitteellista treenausta ilman kisapaineita. Tällä hetkellä tosin treeni-into on nollissa, mutta eiköhän se ensiviikolla palaa kun pääsee takaisin omalle salille (Otin kuukauden testisession TöölöGymillä ja petyin hienoisesti). Lisäksi korkeakouluopinnot pitävät ajatukset tiukasti erossa muista suunnitelmista ja tuleva perheenlisäys syksyllä on laittanut prioriteetteja uuteen uskoon. Jos nyt en kykenekään fitnessihmisten päätä kääntämään antidopingin puolelle niin ehkä kuitenkin yhden ihmisen kykenen kasvattamaan sanojensa mittaiseksi mieheksi/naiseksi, ja se riittää minulle.

puristus

Nautin myös muiden treenauttamisesta, ja minuun saakin olla yhteydessä jos tarvitset perseellepotkijaa tai auttavaa kättä omiin jumppiin. Kisavalmennuksia en suostu itse näistä periaatteellisista syistä tekemään, mutta voin myös suositella sopivaa valmentajaa Helsingin alueella, mikäli omille treenattavilleni kisahinkua tulee.

Ai niin: mikäli on tarvetta kokeneelle ja edulliselle työvoimalle, minulla olisi tarvetta päästä suorittamaan työharjoittelujakso PK-seudulla. Eli lisäravinnepuljut, kuntosalit, yhdistykset, valmennus- ym. hyvinvointipuljut: viestiä osoitteeseen matti.hallam@gmail.com.

Tämän blogin jatko on kysymysmerkki. Mistään kilpailuihin liittyvästä tuskin ainakaan tulen kirjoittamaan, ehkä keskityn omaan kehitykseen (tai sen puutteeseen:) Saapi nähdä miten käy.

2 vastausta artikkeliin ”Hyvästi bodylavat”

 • Todella hieno päätös ja loistava teksti.
  Älä ihmeessä jätä blogia, kyllä tätä kelpaa lukea.
  Oikein hyvää kevättä sulle :)

  Annika

  • Kiitos Annika, en todellakaan jätä blogia :) Palaute on ollut ylitsevuotavan, liikuttavan sekä yksimielisen positiivista ja haluan inspiroida lukijoita koskettavilla aiheilla jatkossakin :)

   Hyvää kevättä!

Kommentointi on suljettu.