Natubodarin kirous

Kuulin tässä muutama ajanmittayksikkö sitten sivukorvalla kysymyksen: Miksi pitää toitottaa olevansa natu?

Lähetin tammikuun lopussa ADT-paperit liittoon. Lupasin siis olla käyttämättä kiellettyjä aineita kisoihin valmistautuessani. IFBB:n virallinen kanta siis on että doping on väärin. Miksi siis en saisi avoimesti noudattaa sääntöjä? Perusjampalle dopinginkäytön yleisyys bodauksessa (ja fitneksessä) tulisi paljastuessaan täytenä yllätyksenä, foorumien anonyymeistä roinakorteista huolimatta. Eivätkä nämä kaikki nyymitkään väärässä ole, veikkaamallakin voi voittaa.

Miksi sitten natuilen näinkin julkisesti? Ensinnäkin koska voin tehdä niin, ilman kiertoilmaisuja. Ja haluan myös näyttää esimerkkiä että tätä hommaa voi tehdä myös ilman lääkkeitä. Ja koska tämä on myös liiton virallinen kanta niin kenelläkään IFBB:ssä kisaavalla tai valmentavalla ei pitäisi olla mitään nokankoputtamista vaan ennemminkin odottaisin kannustavaa asennetta. Olen kuitenkin kohdannut myös tekopyhää kyräilyä?? Miksi naturaalibodauksesta puhuminen suututtaa? Onko se ideologiana niin pahasti omaan nilkkaan osuvaa vai vahingoittaako se jopa jotain niinkin kouriintuntuvaa kuin omaa mainetta ja toimeentuloa?

KAIKKI (myös roinaajat) tietävät miten vaikeaa on olla naturaalibodari kun kaikki muut ympärillä kasvattavat lihaa kuin rairuohoa pääsiäisenä. Minusta helpompi ratkaisu tässä tilanteessa olisi se natuilun lopettaminen. Natubodaus on siis mielestäni bodausta sillä korkeimmalla vaikeusasteella.

Eniten sapettaa kun kuulen kommentteja tyyliin:
dopingask
Kysymys esitetään siihen sävyyn että se että natuuden korostaminen otetaan henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Minusta tämä kysymys kertoo enemmän kysyjästä kuin vastaus vastaajasta. Täytyykö aina voittaa jotain? Vai onkohan syy se että minulla ei ole tässä asiassa mitään hävittävää?

Dopinginkäytön ympärillä liikkuu paljon ristiriitaisia väitteitä. Asian ympärillä käyty keskustelu jakaantuu raa’asti ottaen kahteen koulukuntaan:
dopingstatement
Vasemmalla ovat yleisimmät pro-doping väitteet ja oikealla omat vastineeni niihin. En väitä olevani enempää oikeassa kuin toinen puolisko (enkä enempää väärässäkään) vaan kyse on mielipiteistä. Viimeksi kun tarkistin niin tässä maassa on mielipiteenvapaus.

Tähän vielä kaikkien rakastama tutkimus steroidien tehosta: Eli nyt sekin myytti, että steroidit yksinään eivät kasvata lihasta, on kuopattu.

Alla on kaavio ADT:n suorittamista dopingtestiluvuista fitness-lajeissa.

Lähde: ADT
Lähde: ADT

Vuonna 2013 kisailtiin n. 500 kisalisenssin lunastaneen kilpailijan voimin, mikä tarkoittaa yhtä testiä n. 9 kilpailijaa kohti. (Huom: joitakin kilpailijoita saatettiin testata useammin kuin kerran) Omasta mielestäni testausmäärä on hyvä. Kevään kilpailuihin 2015 on ilmoittautunut tätä kirjoittaessani jo 320 kilpailijaa, joten oletan että viime vuoden 600 lunastettua kisalisenssiä menee rikki. Fitness elää ja voi paksusti. Toivotaan että ADT:n resurssit riittävät pitää testausprosentti yhtä korkealla.

Haluan harrastaa naturaalikehonrakennusta kaikessa rauhassa ja tietoisena siitä että samassa liitossa vaikuttavat tahot tukevat liiton virallisia arvoja. Vaikka kuinka yhteisö haluaisi laittaa natut ja antinatut samalle viivalle, omasta mielestäni tällainen menettely on tekopyhää paskanjauhantaa. Steroidien käyttäjän liha on aina X-prosenttisesti koeputkitavaraa, kun taas natuliha on 100% itsekasvatettua. Natural bodybuilding forever.