Uusi vuosi, uudet lelut, ja kuvaaja työttömäksi :)

Fitness on välineurheilua. Ensin oli Gasp, sitten tuli Better Bodies ja nyt on Jokaisella oltava SixDeucet. Viime keväänä tutkimme AMK-kurssilla fitness-trendejä ja tunnistimme salimuodin rajun leviämisen katukuvaan. Treenaaminen on muodikasta ja näin paukkupakkasillakin on ilmeisesti pakko pukeutua jo kotona niihin trikoisiin että matkalla ihmiset näkevät että tässä ollaan salille menossa, toivottavasti kaikki huomaa. Älypuhelinhan on se tärkein väline. Ei statuspäivitystä salilta merkkivaatteissa = ei treeniä = ei tuloksia. Tai näinhän se nykyään ainakin tuntuu menevän.

Älypuhelinten kameraominaisuudet ovat ottaneet jättiharppauksia viimevuosina ja koska jokaisella on nykyään taskussa suhteellisen pätevä valokuvauskone, on sääli että harva osaa kuitenkaan täriseviä peiliselfieitä monipuolisempaa materiaalia tuottaa. Ja let’s face it, ei me kaikki olla pro-bodareita joita bodypiirien hovikuvaajat haluavat malliksi, tai bikinitissikissoja, joita lähes jokainen salirotta jonottaisi kuvaamaan pyydettäessä. Ei. Moni meistä on tavallisia, pieniä ja lahjattomia jannuja joilla olisi kuitenkin motivaatiota tuottaa omaa materiaalia, mutta ei viitsi vaivata kanssatreenaajaa pitelemään kameraa. Tästä syystä omat videolatailut omalle YouTube-kanavalleni ovat jääneet todella alhaisiksi.

Lupasin kuitenkin blogin alussa tuottaa videomateriaalia ja pukinkontista paljastui ylläripylläriksi Jobyn smartphone-tripodi. Mikä tahansa puhelin sopii ja taipuva kumipäällysteiset jalat muotoutuvat kätevästi alustan mukaan. Puhelinklipsi on jämäkkä ja pienellä mielikuvituksella saliympäristö tarjoaa jänniä kuvakulmia. En tosin suosittele ihan joka treeniin, tähän nimittäin jää ensimmäisen viikon perusteella lievästi koukkuun ja saattaa reeni venähtää ;)
Kuva1-50percentrajattu
Lisäksi tuttu tarjosi saataville videoeditointiohjelmaa, uudempaa versiota aiemmin käyttämästäni Pinnacle Studiosta. Tosin sitouduin samalla julkaisemaan vähemmän puhinavideoita ja enemmän isoja rautoja. Ohjelman kohinanpoisto ja värinkorjaukset efekteineen pistivät oman näytönohjaimeni aika pahasti kyykkyyn ja tässä alla olevan ensimmäisen kornin parin minuutin kokeilutuotoksen renderöintiin meni hävyttömät 3h..
https://www.youtube.com/watch?v=_fjiOgBTnK0
Hauskaa puuhaa oli tuo editointi ja sitä mukaa kun ohjelman ominaisuudet aukeaa niin monipuolisempaa materiaalia tulee piakkoin. Ehkä jopa VLOGIA vielä kun naama on nallekarhumaisen pyöreä ja karvainen. Itseasiassa voisin juhlallisesti julistaa että jos jollakin on jotain tätä ajatusta vastaan niin sanokoon nyt tai vaietkoon iäksi :)